Bodrum, Muğla

Bodrum; kendine has özellikleri, doğal güzellikleri, mimari yapısı, tarihi ve turistik zenginlikleriyle Muğla’nın güzide tatil beldelerinden biridir. Bodrum seyahatlerinizde Acropol Beach Hotel’in size sunduğu ayrıcalıklı hizmet ve konforlu bir konaklamayla rahat edebilir ve şehrin güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı turizm bölgelerinden olan Bodrum’un Antik Çağ’daki adı 'Halikarnassos'tur. Aziz Petrus Kalesi adı verilen kale ile birlikte şehrin Aziz Petrus'a adanmasıyla şehre 'Petrium' adı verilmiştir. Bu isim zaman içerisinde önce 'petrum' sonra 'potrum' ve en sonunda 'Bodrum' olarak söylenir olmuştur.

Bodrum, geçmiş tarihi ve günümüzdeki konumuyla birçok topluluğun gözdesi ve bir kültür merkezi haline gelmiştir. Coğrafyası, iklimi, doğal güzellikleri ve kendine has mekanlarıyla turizmde ayrıcalıklı bir noktadadır. Tarihten bugüne farklı külterlere ev sahipliği yapmıştır. Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Mausoleum Halikarnassos şehrinde inşa edilmiştir. Depremler ve istilaların etkisiyle zamanla yıkılan mozolenin mermerden taşları Bodrum Kalesi'nin yapımında kullanılmıştır. Doğu Akdeniz’de günümüze en sağlam olarak ulaşan kale, dünyanın 2. en büyük Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Uzun plajları, yemyeşil doğası, sakinliği, ılık iklimi ve tarihiyle geçmişte yazarlara, fotoğrafçılara, aydınlara ve müzisyenlere ev sahipliği yapan bu şirin kasaba bugün Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.